BLACK WEDNESDAY 8 MEI 2013, STADIUM KELANA JAYA
BLOG INI DI"HITAM"KAN MULAI HARI INI

Berita

Saturday, March 16, 2013

Umno Buat Huru Hara Lagi, Suka negara tak aman

KUALA LUMPUR 14 Mac:  Tindakan liar menyerang kereta Naib Presiden KEADILAN, Tian Chua bukan perkara asing bagi Umno BN yang membawa budaya samseng dan ganas, kata Naib Ketua Angkatan Muda KEADILAN (AMK), Dr Afif Bahardin.
Beliau berkata,  siri-siri keganasan dianjurkan Umno dan NGO yang rapat dengan parti itu, bertujuan menakutkan pemimpin dan penyokong Pakatan Rakyat (PR).
“Hakikatnya mereka silap, bukan sahaja pendokong PR tidak takut, bahkan sokongan rakyat terhadap PR semakin bertambah.
tiana

“Rakyat Malaysia menolak budaya ganas yang ditaja Umno BN kerana budaya ini gagal memberi kesan positif kepada masyarakat, selain merosakkan kemudahan awam,”
“Contohnya, Jumaat lepas, ahli NGO pro Umno BN berdemonstrasi di Komtar dan merosakkan harta benda awam,” ujarnya ketika dihubungi.
Afif mengulas tindakan sekumpulan lelaki mendakwa mewakili pelbagai NGO yang bertindak menendang, menumbuk dan membaling topi keledar dan botol air ke kereta Tian Chua.
Kejadian itu berlaku ketika ahli parlimen Batu itu meninggalkan Dewan Himpunan Cina Pulau Pinang, selepas menghadiri majlis makan malam anjuran KEADILAN.
Pada 11 Mac lalu, sekumpulan 30 samseng Umno turut menyerang ibu pejabat KEADILAN di Petaling Jaya dengan membaling batu dan telur.
Menurut Afif, perbuatan ganas seperti ditunjukkan penyokong Umno BN bukti parti itu semakin takut kehilangan kuasa.
“Semakin dekat Pilihanraya Umum (PRU), semakin ganaslah penyokong Umno BN kerana mereka gagal menerima hakikat hayat Umno BN makin hilang,” katanya.
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=47507

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter

Dari Blog Pemimpin